• Crime Desk

Wat weet Sandra H. over vermissing Ichelle?

Zoals Crime Desk in de uitzending van 8 februari al meldde lijkt er een doorbraak te zijn in het onderzoek naar de vermissing van Ichelle van de Velde (29) uit het Zeeuwse Oostburg. Vandaag werd in het plaatsje Aardenburg een 44-jarige vrouw aangehouden. De politie deed vervolgens groot forensisch onderzoek in haar woning en in een winkeltje voor spirituele snuisterijen van de verdachte aan de Burgemeester Erasmusstraat in Oostburg. Het winkeltje ligt op een steenworp afstand van Ichelle’s naaiatelier Pins & Needles.


Verdachte Sandra H.

Verdachte Sandra H. behoort tot de intieme kennissenkring van Ichelle, die sinds half december wordt vermist. Al snel na haar verdwijning kreeg de recherche te horen dat Ichelle in een ingewikkelde driehoeksrelatie was verwikkeld. Daardoor werd niet langer alleen van een mogelijk vrijwillige verdwijning uitgegaan, maar ook van een misdrijf. Veelbetekenend in dit verband is de samenstelling enkele weken geleden van een TGO (Team Grootschalige Opsporing) en een uitgebreid forensisch onderzoek in de woning en winkel van Ichelle.


Ichelle van de Velde.

Hoewel met de aanhouding van Sandra H. een belangrijke stap is gezet houdt de politie formeel ook nog rekening met andere scenario’s. Intussen staat één cruciale vraag centraal; waar is Ichelle? Voor de familie is het te hopen dat op die vraag snel een antwoord komt. Wrang detail is dat de verdachte de vermissing van Ichelle op haar Facebook-pagina had gedeeld. Kennissen van Sandra omschrijven haar als een “zweverig type.” Inmiddels zal ze wel met beide benen op de grond staan.


Politieonderzoek bij woning verdachte. Bron: Provicom