• Crime Desk

Waar is Ichelle?

De vermissing van Ichelle van de Velde (29) uit het Zeeuwse Oostburg begint steeds zorgwekkender te worden. De vrouw werd op maandag 14 december voor het laatst door haar oma gezien. Daarna heeft ze nog een keer telefonisch contact gehad met een vriendin. Sindsdien is het stil.

En dat is opmerkelijk, want in een dorp als Oostburg is de sociale controle wat groter dan in een grote stad en valt een vermissing eerder op. Maar niemand lijkt iets te hebben gezien of gehoord. Volgens broer Jeffrey is het niets voor Ichelle om er zomaar zonder iets te laten weten vandoor te gaan. “Er speelden geen grote problemen in haar leven, althans niets wat deze vermissing kan verklaren. Voor zover wij als familie weten stond ze vrolijk in het leven.”


Hoewel de zaak al meteen de aandacht van de politie had duurde het even voordat er een groot onderzoek werd opgestart. Het protocol bij de vermissingen van een volwassene schrijft namelijk enige terughoudendheid voor. “Een meerderjarige heeft het recht om te verdwijnen”, zo redeneert de politie. Anders wordt het wanneer er zaken aan het licht komen die wijzen op een donker scenario zoals moord, zelfmoord of een onvrijwillig vertrek. Wat er bij Ichelle speelt is niet duidelijk. Vijf zoektochten met speurhonden hebben niets opgeleverd. In haar woning stond alles erbij alsof de Zeeuwse voor even de deur uit was gegaan en elk moment thuis kon komen. De auto van naar oma waarin Ichelle reed stond gewoon voor deur.


In een eerder stadium liet de politie weten dat er geen reden is om aan een misdrijf te denken. Maar volgens Jeffrey moet inmiddels met alles rekening worden gehouden, dus ook dat zijn zus iets is aangedaan. “De onzekerheid is slopend, we hopen dat er snel duidelijkheid komt. Eén tip is genoeg.” Weet u iets over deze vermissing, stuur dan een mailtje naar: tips@crimedesk.nl