• Crime Desk

Waar is de 22-jarige zwangere Sumanta Bansi?

De 22-jarige studente Sumanta Bansi wordt sinds 18 februari 2018 vermist. De politie houdt er rekening mee dat zij slachtoffer is geworden van een misdrijf.


De uit Suriname afkomstige Sumanta Bansi studeerde biometrische wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Ze woont eerst bij een tante, maar vindt uiteindelijk onderdak bij een bevriende familie in Hoorn. Hier trekt ze in bij Manodj en diens vrouw, en ook de vader van Manodj woont er.

Sumanta wordt in 2017 zwanger, maar laat het onder druk van haar omgeving afbreken. Een jaar later is het weer raak en dit keer is ze vastberaden het kind te houden. Maar dan verdwijnt de jonge studente op 18 februari 2018 van de aardbodem…

Bij het onderzoek naar haar verdwijning komt het Hoornse gastgezin waar Sumanta verbleef steeds nadrukkelijker in beeld. Eind 2020 leiden de verdenkingen tot de aanhouding van Manodj, diens vader en een neef. Vader en zoon zitten nog steeds vast, de neef is inmiddels op vrije voeten gesteld.


De politie houdt er sterk rekening mee dat Sumanta is omgebracht en begraven is in het Noord-Hollandse Robbenoordbos. Maar waar? Het uitgestrekte natuurgebied is eerder al eens uitgekamd in een poging Sumanta te vinden. De politie deed toen weliswaar interessante vondsten, zoals een mes en een schep met menselijke resten erop, maar Sumanta zelf bleef spoorloos. Of de menselijke resten op de schep van Sumanta zijn, kon niet meer worden vastgesteld. Of het mes iets met haar verdwijning te maken heeft evenmin.

Naar verwachting zal de politie op korte termijn het zoeken naar Sumanta hervatten.


Heb jij informatie over de verdwijning van Sumanta Bansi? Laat het ons dan hier weten.