• Crime Desk

Verdachte aangehouden in moordzaak Els Slurink

Opmerkelijk nieuws vanuit Groningen. De politie heeft op vrijdag 5 februari een 44-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Els Slurink in 1997. De arrestatie volgt kort na het mediaoffensief rond deze moord, waaraan Opsporing Verzocht onlangs nog aandacht besteedde.

De aangehouden man staat ingeschreven als inwoner van de plaats Geldrop. Hij zit in alle beperkingen wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Om die reden geven politie en OM op dit moment geen verdere informatie over het onderzoek en deze verdachte.


De 33-jarige psychologe Els Slurink werd in de nacht van 20 op 21 maart 1997 om het leven gebracht in haar woning aan het Van Brakelplein in Groningen. Ze overleed als gevolg van een steekwond, recht in haar hart. De afgelopen 24 jaar hebben talloze onderzoeksinspanningen en media-aandacht niet tot de oplossing van deze zaak geleid. Het bleef al die tijd onduidelijk wat er in de woning van Els Slurink is gebeurd en wat de aanleiding voor haar dood is geweest. In eerste instantie werd gedacht aan een moord in de relatiesfeer, maar uit de recente uitzending van Opsporing Verzocht bleek dat er ook serieus rekening wordt gehouden met een uit de hand gelopen insluiping.


Het is niet duidelijk of het media-offensief heeft geleid tot de aanhouding.