• Crime Desk

Stephanie Blijd al tien jaar vermist

Binnenkort is het precies tien jaar geleden dat de 28-jarige Stephanie Blijd uit Amsterdam spoorloos verdween. De vrouw had op 14 februari 2011 voor het laatst telefonisch contact met haar moeder in Duitsland, met wie ze bijna dagelijks belde. Stephanie vertelde toen dat ze op het punt stond om haar woning in de Pijp te verlaten en naar de methadonverstrekking aan het Weesperplein te gaan. Daarna zou ze een vriend in de Bijlmer bezoeken. Op beide locaties kwam ze nooit aan.

Stephanie Blijd wordt al 10 jaar vermist.

Stephanie Blijd, die oorspronkelijk uit Duitsland kwam, woonde sinds 2005 in Amsterdam. Het leven had haar niet bepaald toegelachen. Ze raakte verslaafd aan harddrugs en zag zich soms genoodzaakt de weg van de prostitutie te bewandelen om aan geld te komen. Naast “Blijd” gebruikte ze soms ook de achternamen “Geigl” en “Amiti.” De aandacht voor haar vermissing stond niet in verhouding tot de publiciteit die je soms in andere zaken ziet. En door haar ongeregelde leven liep het recherche-onderzoek al snel vast. Mensen uit Stephanies wereldje wisten soms amper wat voor dag het was of waar ze een dag eerder waren geweest, laat staan dat ze zich essentiële details konden herinneren.


Tien jaar na dato is het nog altijd een raadsel wat er met Stephanie is gebeurd. Hoewel ze in theorie zelf kan zijn vertrokken wordt er toch vooral rekening gehouden met een misdrijf. Een naam die in dit verband wordt genoemd is die van Sjonnie W. De Amsterdamse huisschilder werd in 2019 tot 14 jaar cel en TBS veroordeeld voor de moord op de Roemeense Mirela Mos in 2004. W. had haar lichaam in stukken gesneden en in vuilniszakken gedumpt. W. wordt ook verdacht van moord op Sabrina Oosterbeek in 2017 en Monique Roossien in 2003. In beide zaken ontbreekt vooralsnog het keiharde bewijs, hoewel in de zaak Roossien mogelijk een nieuw DNA-spoor is gevonden.


Sjonnie W.

Opvallend is dat Stephanie Blijd en Sabrina Oosterbeek elkaar kenden uit “het wereldje”, waardoor Stephanie wellicht ook ooit in contact is gekomen met Sjonnie. Bovendien kwam Stephanie geregeld in de Bijlmer, precies het gebied waar Sjonnie zich vaak ophield en Sabrina Oosterbeek verdween..


Weet je iets over de vermissing van Stephanie Blijd? Stuur dan een mailtje naar tips@crimedesk.nl