• Crime Desk

Slachtoffer steekpartij laat beslag leggen op villa Quincy Promes

De man die afgelopen zomer bij een feest in Abcoude werd neergestoken en voormalig Ajax-speler Quincy Promes aanwijst als dader, heeft zijn advocaat beslag laten leggen op de kapitale villa van de Oranjespeler in Utrecht. De rechter heeft dit maandag bekrachtigd. Het gaat om een villa van 1,2 miljoen plus een bijgebouw ter waarde van zes ton. De rechtbank heeft een beslag van ruim zes ton toegestaan, zo blijkt uit gegevens van het Kadaster. Mr. Yehudi Moszkowicz, de advocaat van Promes, bevestigt dat hij namens zijn cliënt gerechtelijke stappen heeft genomen, waaronder het beslag. “Dit is gedaan als zekerheidstelling voor een op handen zijnde schadeclaim,” aldus Moszkowicz.

Linksbuiten Promes wordt verdacht van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg. Hij werd op zondagochtend 13 december 2020 gearresteerd en zat twee dagen vast. Eind juli gaf de aanvaller een groot familiefeest in een loods van zijn bedrijf in Abcoude. Tijdens het feest kreeg hij het aan de stok met zijn neef en daarbij zou de voetballer hem volgens meerdere getuigen met een mes hebben gestoken. Het slachtoffer raakte ernstig gewond aan zijn knie en houdt er waarschijnlijk blijvend letsel aan over.


In eerste instantie verklaarde Promes’ advocaat dat de voetballer tijdens het steekincident al was vertrokken. Later herriep de nieuwe advocaat van Promes, mr. Gerard Spong, deze lezing. Volgens de strafpleiter zijn er getuigen die stellen dat het níet Promes was die stak. Afgelopen week zijn er in de zaak nog meerdere getuigen gehoord. Ook Promes werd opnieuw over de zaak aan de tand gevoeld.


Quincy Promes werd afgelopen week getransfereerd naar Spartak Moskou. De transfer ging niet helemaal van een leien dakje omdat de Russische club aanvankelijk geen verantwoordelijkheid wilde dragen voor de financiële schade die ontstaat, mocht Promes worden veroordeeld. Na onderhandelingen met Ajax kwam de transfer uiteindelijk toch rond.