• Crime Desk

Opsporingsberichtgeving te zien bij ‘Crime Desk’

Bijgewerkt op: 15 jan. 2021

RTL heeft een overeenstemming bereikt met politie en Openbaar Ministerie over opsporingsberichtgeving. ‘Crime Desk’ is vanaf 11 januari om 20.30 uur wekelijks op maandag te zien op RTL 5. Tijdens de uitzending zullen de politie en Openbaar Ministerie de hulp van het publiek vragen bij het oplossen van onopgehelderde, ernstige misdrijven. Samen met de kijker hoopt de politie en OM tips te generen die kunnen leiden tot het oplossen van de zaak.


Misdaadverslaggever en tevens producent John van den Heuvel is opgetogen met het nieuws: “De doelstelling om aandacht te vragen voor onopgeloste misdrijven past prima bij de formule van het programma. Het opsporingsitem krijgt een apart blok binnen iedere aflevering, waardoor de journalistieke onafhankelijkheid van ‘Crime Desk’ gewaarborgd blijft. Het politie-item staat dus los van de overige inhoud van het programma.”


Franki Klarenbeek, Coördinator landelijk team Opsporingscommunicatie liet weten over de samenwerking met RTL: “We willen zo nog meer mensen bereiken die ons kunnen helpen bij het oplossen van misdrijven.”


De zender zelf is ook zeer content met de overeenkomst. “Crime is een thema waar een groot publiek voor is in Nederland. RTL investeert al jaren in programma’s en in de samenwerking met krachtige en geloofwaardige misdaadjournalisten. Met ‘Crime Desk’ komt alles samen en hebben we een vast anker in de week om te berichten over misdaad. Mede dankzij de samenwerking met OM en politie kunnen we ook samen met de kijker misdrijven daadwerkelijk proberen op te lossen,” aldus Peter van der Vorst, directeur Content.


Kijkers kunnen contact opnemen met de redactie van ‘Crime Desk’ door te mailen naar: tips@crimedesk.nl