• Crime Desk

Nieuwe beelden verdachten avondklokrellen Den Bosch en Amsterdam

We zoeken deze twee mensen vanwege de avondklokrellen in Den Bosch op 25 januari.

De man met de grijze joggingbroek gooit een steen naar een politieauto. Hij staat in een grote groep mensen in de Snellenstraat. De man met de blauwe trainingsbroek wordt eveneens gezocht. Ook hij gooit stenen.


Herkent u ze? Als u contact opneemt, vermeldt dan ook het nummer dat bij de foto’s staat.

Vorige week hebben we met jullie hulp twee verdachten aangehouden: één verdachte komt uit Zaandam, de ander uit Den Bosch. De kans is groot dat we in de komende weken nog meer mensen gaan laten zien. Kijk jij en was je betrokken bij de rellen? Meld je dan! Je voorkomt ermee dat je op TV komt.


Mocht u informatie hebben over een zaak: bel uw tip dan door via de opsporingstiplijn op nummer 0800-6070 (gratis). U kunt ook bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 (gratis).

Wilt u in een vertrouwelijk gesprek informatie delen, bel dan Team Criminele Inlichtingen. Klik hier voor meer informatie. Te bereiken tijdens de live uitzending of tijdens kantooruren, van 08.00-17.00 uur.


Amsterdam

Naar aanleiding van ongeregeldheden bij de spontane demonstraties op het Museumplein van 17 en 24 januari 2021 zoekt de politie dringend naar verschillende verdachten van openlijke geweldpleging en deelt daarom duidelijke beelden..


Op basis van beeldmateriaal worden deze personen verdacht van openlijke geweldpleging tegen personen en/of goederen. De recherche komt graag in contact met mensen die de verdachten (her)kennen. In het onderzoek heeft elke verdachte een eigen code gekregen en dit nummer kan als referentie gebruikt worden bij het delen van informatie. De code begint met de afkorting voor politie-eenheid Amsterdam (AMS), daarna volgt het NN-nummer van de verdachte en als laatste staat de dag waarop de verdachte de strafbare feiten gepleegd zou hebben (17 of 24 januari).


Klik hier voor de foto's van de verdachten van de rellen in Amsterdam.