• Crime Desk

Nieuwe aanhouding vergismoord Mehmet Kilícsoy

Het onderzoek naar de vergismoord op Mehmet Kilícsoy (49) uit Nijmegen lijkt in de stroomversnelling te zijn geraakt. Nadat de politie eerder deze week al bekend maakte dat er drie verdachten waren aangehouden voor diefstal van auto’s die bij de zaak betrokken waren, is er nu een mogelijke uitvoerder van de moord zelf aangehouden. De man heeft zich gemeld na uitzendingen van Opsporing Verzocht en enkele regionale opsporingsprogramma’s. In de uitzendingen werd een man getoond die bij een tankstation uit een rode VW Golf stapte.

Op maandag 6 juli vorig jaar jaar werd in het Gelderse Beuningen huisschilder en klusjesman Mehmet Kilicsoy op klaarlichte dag doodgeschoten. Het rechercheteam kwam gaandeweg het onderzoek tot de conclusie dat de daders zich hadden vergist en dat Mehmet een onschuldig slachtoffer is. Afgelopen week werden beelden getoond van vier auto’s die betrokken waren en er werden beelden van een man gedeeld.


Donderdag meldde zich een 30-jarige man, die geen vast woonadres heeft. Hij is de man die op camerabeelden bij het benzinestation te zien is. De verdachte heeft vrijdag op het politiebureau een verklaring afgelegd, daarna is hij direct aangehouden. Hij wordt nu verder verhoord. Verder zijn vrijdag vijf plekken panden doorzocht. Dit gebeurde in Amsterdam, Diemen en Rotterdam.


Het onderzoek naar de verdachte is in volle gang. Meer details geven politie en OM niet, de man zit in beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat.