• Crime Desk

Nieuw incident motorbende Hardliners

Een van de twee mannen die vrijdagochtend betrokken waren bij een schietpartij in Zwaag zou een prominent lid zijn van de omstreden motorbende MC Hardliners. Het gaat om de 40-jarige bewoner van het pand aan de Kosterstuin waar werd geschoten.

Een ex-lid van de Hardliners deed in aflevering 1 van Crime Desk en boekje open over de club.

Verschillende bronnen melden aan Crime Desk dat verdachte momenteel verwikkeld is in een oorlog met de inmiddels verboden motorbende Satudarah. Er zijn in januari en december zeker drie ernstige geweldsincidenten geweest tussen leden van de club, waaronder twee bomaanslagen op woningen van leden van Satudarah in Hoorn.


De politie rukte vrijdag uit na een melding dat er geschoten werd aan de Kosterstuin. Dat was even voor zes uur in de ochtend. De 40-jarige man werd opgepakt, een andere man is nog voortvluchtig. Over de genoemde link met de Hardliners zegt de politie Noord-Holland: "We onderzoeken meerdere scenario’s."


Een ex-lid van de Hardliners deed in aflevering 1 van Crime Desk en boekje open over de club. Het is zeer uitzonderlijk dat ex-leden van motorbendes openlijk uit de school klappen.