• Crime Desk

Moord Ichelle nog gruwelijker dan gedacht

In het uitwateringskanaal van Sluis naar Cadzand-Bad houdt de politie vandaag opnieuw een zoekactie in verband met de moord op Ichelle van de Velde (29) uit Oostburg. Naar nu blijkt was het stoffelijk overschot bij aantrteffen niet intact en ontbraken er lichaamsdelen.


Dinsdagmiddag werden de eerste restanten van een stoffelijk overschot aan de oever van het kanaal gevonden. De politie was op deze locatie uitgekomen nadat een dag eerder in de inbeslaggenomen auto van Sandra H. belangrijke technische informatie was gevonden. Na forensisch onderzoek kon enkele uren later definitief worden vastgesteld dat de stoffelijke resten afkomstig waren van de vermiste Ichelle van de Velde. Ondanks de uitgebreide zoektocht werd dinsdag dus slechts een deel van het stoffelijk overschot in enkele delen gevonden.


Politie en justitie vermoeden dat Ichelle enkele weken in het kanaal heeft gelegen, maar niet al vanaf 16 december toen Ichelle’s vermisiisng aan het licht kwam. De politie zoekt uit waar de Zeeuwse in de tussentijd is geweest. Ook wordt er gekeken of verdachte Sandra H., die in eerste instantie als enige verdachte werd gezien, wellicht toch is geholpen bij het gruwelijke misdrijf.


Volgens haar advocaat ontkent verdachte Sandra H. bij de moord betrokken te zijn geweest.