• Crime Desk

Justitie heeft 10.000 euro over voor tip die leidt tot aanhouding Christo Hülters

In onze uitzending van maandag 15 februari besteedden we aandacht aan de voortvluchtige Christo Hülters. De man wordt al jaren gezocht voor zijn rol in een gruwelijk uit de hand gelopen feestje aan het IJslandpad in Bergen op Zoom, op 27 juni 2015.


Tijdens dat feestje, waarbij zo'n 20 volwassenen en talloze kinderen aanwezig waren, werden destijds twee mannen van dichtbij neergeschoten. Al snel werd duidelijk wie de trekker had overgehaald; de toen 34-jarige Christo Hülters uit Bergen op Zoom.


De aanleiding voor het geweld mocht eogenlijk geen naam hebben. Volgens getuigen was er in een nabijgelegen speeltuintje ruzie ontstaan tussen de dochter van één van de latere slachtoffers en een jongetje uit de buurt. Het opstootje was net gesust toen Hülters - die het jongetje kende - opeens met een wapen in de partytent verscheen en de twee slachtoffers uit Schiedam en Spijkenisse neerschoot.


Christo Hülters – die ook wel als Christo Hermans door het leven gaat - is sinds die bewuste zaterdagavond 27 juni 2015 spoorloos, terwijl justitie uiteraard nog een appeltje met hem te schillen heeft voor een dubbele poging tot moord. Ondanks alle media-aandacht en intensief onderzoek door de politie is er zes jaar na dato nog geen spoor van de partytentschutter Tijdens een zitting bij de rechtbank in Breda in september 2017 werd van Hülters een verklaring voorgelezen door zijn advocate Inez Weski. Daarin gaf Hülters aan dat hij destijds “niet zomaar” had geschoten. Het was zelfverdediging geweest, zo liet hij voorlezen. Bij het proces besloot de rechtbank vier getuigen op te roepen en de twee mannen die zijn beschoten, moesten opnieuw vertellen wat er precies is gebeurd.


Hülters werd geboren op 23 december 1980, momenteel is hij dus 40 jaar oud. De Brabander is 1.84 meter lang, heeft grijs/groene ogen en donkerblond haar. Heb je enig idee waar hij kan zijn, neem dan contact op met de opsporingstiplijn 0800-6070. Justitie heeft een beloning van 10.000 euro uitgeloofd.