• Crime Desk

Drie verdachten opgepakt voor diefstal auto’s rond vergismoord Mehmet Kilicsoy

In het onderzoek naar de moord op Mehmet Kilicsoy in Beuningen heeft de recherche onlangs drie verdachten aangehouden, zo heeft de politie vandaag bekend gemaakt. Ze worden niet verdacht van de schietpartij, maar van het stelen van de auto’s die gebruikt zijn.


Opsporing Verzocht en Crime Desk besteedden afgelopen week uitvoerig aandacht aan de zaak. Daarbij werd duidelijk dat alles erop wijst dat Mehmet een onschuldig slachtoffer is en dat de daders het op iemand anders hadden gemunt. Er werden auto’s getoond en beelden van een man bij een tankstation. Al ruim voor de uitzending werden de verdachten van de diefstal aangehouden, vandaar dat er in de uitzending niet naar informatie over hen gevraagd werd.


Vanaf het begin van het onderzoek naar de vergismoord kwamen een witte Volkswagen Transporter en een zwarte Renault Megane in beeld. Beide auto’s bleken gestolen te zijn, één in Amsterdam en één in Den Haag. Het onderzoek naar deze auto’s leidde de politie naar een aantal verdachten die vermoedelijk verantwoordelijk zijn voor deze diefstallen. Het gaat om drie verdachten uit Den Haag, twee mannen en een vrouw. Ze werden op dinsdag 23 en woensdag 24 februari aangehouden. In december heeft de politie al op meerdere plekken panden doorzocht. Mede op basis van de in beslag genomen spullen kon het team de verdachten nu aanhouden. Ze zijn verhoord en daarna weer vrijgelaten, maar blijven verdachte.


Het onderzoek en het verhoor van de aangehouden verdachten heeft nog niet geleid tot de aanhouding van verdachten voor de vergismoord. In Opsporing Verzocht liet het onderzoeksteam al weten dat er verschillende sporen naar Amsterdam leiden. Het onderzoek gaat de komende tijd onverminderd door. En tips blijven dus welkom.