• Crime Desk

Deze mannen staken agent bijna dood bij avondklokcontrole

De politie neemt de steekpartij van woensdagavond 10 maart, waarbij twee agenten met een mes werden aangevallen, zeer hoog op. Het voorval speelde zich af in Groningen op de Van Houtenlaan. Rond 22.00 uur spraken de agenten twee mannen aan die zich tijdens de avondklok op de openbare weg bevonden. De controle zorgde voor een bizarre en zeer gewelddadige geweldsuitbarsting. Eén van de fietsers stak een agent meerdere malen in het gezicht en de nek, waarbij de halsslagader op een haar na werd gemist.


Terwijl de fietsers lopend op de vlucht sloegen, werden de dienders met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Eén van hen was levensgevaarlijk gewond en vocht enige tijd voor zijn leven. Getuigen spraken van een “bloedbad.”


In de zoektocht naar de verdachten moet de politie het hebben van de twee fietsen de door de mannen werden achtergelaten en een pet die op de plaats delict is achtergebleven. Ook zijn er camerabeelden, maar die zijn te grofkorrelig om er echt iemand op te kunnen herkennen. Verder weet de politie dat het om blanke mannen gaat, van wie er één Engels sprak. Het is niet uitgesloten dat er meer beelden zijn, het onderzoek daarnaar is in volle gang.


Het spreekt voor zich dat de recherche alles op alles zet om de daders op te sporen. Het gaat om een schokkend en laf misdrijf, waarbij als door een wonder geen dode is gevallen. Demissionair minister van justitie Ferd Grapperhaus heeft al laten weten dat hij op korte termijn met de betrokkenen en hun familie in gesprek wil.


Weet je iets over deze verdachten, stuur dan een mailtje naar tips@crimedesk.nl