• Crime Desk

Crime Desk het misdaadprogramma waarvoor je wilt zitten

Bijgewerkt op: 15 jan. 2021

Welkom op de website van Crime Desk. Crime Desk is hét nieuwe misdaadprogramma, te zien vanaf 11 januari om 20.30 uur op RTL5.


Een live misdaadprogramma, waarvan de opzet in deze vorm nooit eerder op de Nederlandse tv is vertoond. De meest meeslepende reportages, confrontaties, interviews en gesprekken aan de desk zorgen ervoor dat de kijker zich geen moment verveelt. Nooit eerder bundelde zo’n groot team van misdaadjournalisten en ‘crimefighters’ zijn krachten om de kijker het laatste misdaadnieuws en spannende achtergrondverhalen te presenteren.


De presentatie is in handen van Marieke Elsinga. Elsinga is bekend van RTL Boulevard en zal onder andere voor het balans zorgen tussen de insiders van de misdaad en de niet ingewijden. Naast misdaadverslaggevers John van den Heuvel en Mick van Wely zal rechtbankverslaggever Saskia Belleman haar visie en kennis delen over de meest spraakmakende rechtszaken. Ook zijn misdaadverslaggevers en misdaadbestrijders Kees van der Spek, Ewout Genemans en Thijs Zeeman aan het programma verbonden.


Niemand minder dan de kijker zelf wordt ook opgeroepen om een rol te spelen bij de bestrijding van misdaad. Voor tips en informatie zijn er communicatiekanalen gerealiseerd zoals een tipformulier, een speciaal e-mailadres en WhatsApp.


Daarnaast maakt Crime Desk ruimte vrij voor de politie die de hulp van de kijker inroept voor het oplossen van misdrijven.