• Crime Desk

Bezorgauto in Emmen beschoten

Op de vroege ochtend van zondag 13 december 2020 werd rond 1:54 uur een auto van Kwalitaria Bargeres aan de Alerderbrink in Emmen beschoten. In het winkelcentrum reed die nacht een scooter met daarop twee personen. De bijrijder stapte af, liep naar het parkeerterrein en beschoot vervolgens de bezorgauto. De politie heeft bewakingsbeelden waarop de twee verdachten te zien zijn en hoopt dat er mensen zijn die deze personen herkennen. Ook wil de politie in contact komen met getuigen.


Op zondagochtend 13 december 2020 werd rond 1:54 uur een auto van Kwalitaria Bargeres aan de Alerderbrink in Emmen beschoten. In het winkelcentrum kwam die nacht een scooter met daarop twee personen aangereden. De bijrijder stapte af en liep met een automatisch wapen naar het parkeerterrein waar onder andere de auto’s van de Kwalitaria stonden. Hij schoot op een van de auto’s, en enkele kogels beschadigden ook een tweede auto van Kwalitaria die ernaast geparkeerd stond. Daarna stapte hij weer achterop de scooter en reed het duo weg. De verdachten zijn op bewakingsbeelden te zien.


Bewakingsbeelden verdachten

Op de beelden is het plein van het winkelcentrum Bargeres te zien waar een scooter de bocht om komt. De scooter rijdt langzaam voorbij en verdwijnt. Een paar minuten later komt weer een scooter, vermoedelijk dezelfde, aangereden. Deze wacht eerst even en rijdt dan door in de richting van de Kwalitaria. De scooter stopt en de bijrijder stapt af. Hij heeft een wapen vast dat lijkt op een automatisch wapen en loopt door. Kort daarna komt hij weer terug gerend en springt achterop de scooter die daarna hard wegrijdt. De volgende ochtend ontdekt de eigenaar van de Kwalitaria dat twee van zijn bedrijfswagens met kogels zijn doorzeefd.


De politie is dringend op zoek naar mensen die meer informatie hebben over de verdachten, bijvoorbeeld op basis van de bewakingsbeelden of het signalement, of meer weten over het motief van de daders.


Getuigen

Op de beelden van de bewakingscamera zijn ook getuigen te zien, die kort voor het incident op het plein van het winkelcentrum liepen met hun hond. Ook rijdt er een fietser voorbij. De politie wil graag met hen in contact komen. Zij hebben het tweetal op de scooter mogelijk gezien of beschikken over andere informatie die waardevol kan zijn voor het onderzoek. Klik hier voor de website van de politie of mail naar tips@crimedesk.nl