• Crime Desk

Politie gaat meer beelden tonen van gezochte relschoppers

Iedereen die dacht even lekker anoniem te kunnen relschoppen lijkt van een koude kermis thuis te komen. Politie en OM zetten ongekend stevig in om de betrokkenen voor de rechter te slepen. En door middel van snelrecht wordt er flink doorgepakt; de eerste straffen zijn al uitgedeeld. Bovendien zal op allerlei manieren worden geprobeerd te relschoppers financieel aansprakelijk te stellen. In Brabant zijn bij enkele verdachten al auto’s in beslag genomen. Verder is de kans groot dat sommige oproerkraaiers hun baan zullen verliezen door een detentie van een paar maanden en dat gezinnen worden ontwricht door forse schadeclaims.

Om nog meer verdachten voor de rechter te krijgen gaat de politie komende week nieuwe herkenbare beelden tonen van relschoppers die afgelopen week in diverse steden steden plunderden, vernielingen aanrichtten en geweld gebruikten tegen de ME.

Maandagavond al laten politie en openbaar ministerie in het programma Crime Desk op RTL5 meerdere foto’s zien van verdachten die door de politie worden gezocht. Het gaat om beeldmateriaal van de rellen in Eindhoven en Den Bosch.

Politie neemt auto van relschopper in beslag.

Ook het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant zal maandag beelden uitzenden van verdachten. De recherche hoopt zo de identiteit van de relschoppers te achterhalen. Vorige week maandag liet de recherche ook al foto’s van relschoppers zien bij het programma Opsporing Verzocht. Dit leidde tot de arrestatie van vier verdachten, onder wie de inmiddels de man van de veelbesproken karatetrap.


Het televisieprogramma Crime Desk met daarin de beelden van de verdachten wordt maandagavond uitgezonden om 20.30 op RTL5.