• Crime Desk

Avondklokstekers opgepakt in Noord-Frankrijk

De Franse politie heeft zaterdagochtend 13 maart twee mannen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij het ernstige steekincident op woensdag 10 maart in Groningen. Twee agenten werden toen, tijdens een avondklokcontrole aan de Van Houtenlaan, plotseling aangevallen en verwond. Een van de agenten werd met zeer ernstige verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) heeft er de afgelopen dagen alles aan gedaan om zo snel mogelijk achter de identiteit en verblijfplaats van de verdachten te komen. In het onderzoek kwamen de twee verdachten naar voren, een 20-jarige man uit de gemeente Oldambt en een 32-jarige Amerikaans staatsburger zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland.


Donderdagnacht viel de politie een woonboot aan het Winschoterdiep binnen waar de twee mannen verbleven. Ze hadden daar via Airbnb een appartement gehuurd en de eigenaar had de twee fietsen van de bewakingsbeelden herkend. Kort voor de inval waren de twee mannen vertrokken in een zwarte auto. De identiteit van het duo was op dat moment waarschijnlijk al bekend.


Het onderzoek wordt voortgezet en extra informatie, zoals beeldmateriaal, blijft welkom.